Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
«Βρόμικες»... ρακέτες

Υπόθεση στημένων αγώνων «σκιάζει» πλέον και το Γουίμπλετον, ένα από τα κορυφαία τουρνουά επαγγελματικού τένις. Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Times», ξεκινούν εξονυχιστικές λεπτομέρειες για οκτώ παιχνίδια που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, και για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες πως το αποτέλεσμά τους ήταν προκαθορισμένο.

«Εάν κοιτάξεις ένα τουρνουά, μπορείς να εντοπίσεις πως σε ένα παιχνίδι πέφτουν στοιχήματα που φτάνουν τις 23.000 στερλίνες, σε ένα άλλο έχουν παιχτεί 27.000, ενώ υπάρχει και παιχνίδι όπου τα στοιχήματα έχουν φτάσει τις 36.000 στερλίνες. Επιπλέον, υπάρχει ένα ματς στο οποίο έχουν παιχτεί 4,5 εκ. στερλίνες. Δε χρειάζεται λοιπόν να είσαι μεγαλοφυία για να καταλάβεις πως σε αυτή την περίπτωση κάτι συμβαίνει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο φάκελο. Επισημαίνεται πως τα παιχνίδια αυτά είναι από το 2002 και μετά και αφορούν κάποιους Αργεντινούς, Ρώσους, Ιταλούς, Ισπανούς και Αυστριακούς αθλητές.

Κοινό σημείο όλων των αγώνων, έληξαν στα τρία σετ. Υπήρχε δηλαδή εύκολη επικράτηση από την πλευρά ενός αθλητή. Ο φάκελος, ο οποίος έχει φτάσει ήδη στα χέρια των υψηλά ιστάμενων ανθρώπων της παγκόσμιας συνομοσπονδίας του τένις, αναφέρει πως πίσω από αυτά τα «στημένα» ματς κρύβονται οργανώσεις από τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και Αυστριακός «δάκτυλος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο φετινό τουρνουά Γουίμπλετον, το οποίο ανοίγει τη Δευτέρα (23/6) τις πύλες του για τους αθλητές αλλά και τους φιλάθλους, θα πάρουν μέρος 5 τενίστες που έχουν ανάμειξη στα 8 παιχνίδια που βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Την ίδια ώρα, εξετάζονται οι περιπτώσεις άλλων 13 αθλητών, που έχουν κριθεί «ύποπτοι» για τον εύκολο τρόπο με τον οποίο έχασαν παιχνίδια σε άλλους γύρους της διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ