Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
«Ερευνα» για παράνομο στοίχημα

Ραδιοφωνικούς σταθμούς, διαφημιστικές εταιρίες και διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων προωθούνται διαφημιστικά μηνύματα παράνομου στοιχηματισμού έχουν εντοπιστεί από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στο απυρόβλητο - και έξω από κάθε έλεγχο - είναι οι ίδιες οι ιδιωτικές εταιρείες στοιχηματισμού που διακινούν την πραμάτεια τους και θησαυρίζουν μέσω του διαδικτύου.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των ΥΠΕΕ και ΟΠΑΠ και τα ευρήματα στάλθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εντοπίστηκαν 19 ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιφέρειας και διαδικτυακές τοποθεσίες. Τη διαφημιστική προώθηση των μηνυμάτων είχαν αναλάβει 5 διαφημιστικές εταιρείες με έδρα στην Αθήνα.

  • Η ΥΠΕΕ εντόπισε και κυκλώματα διακίνησης εικονικών τιμολογίων. Διακινητής φέρεται επιχείρηση εμπορίας ειδών χάρτου με έδρα την Αθήνα. Για την ώρα - η έρευνα συνεχίζεται - καταλογίστηκαν παραβάσεις ύψους 18,7 εκατ. ευρώ. Σε άλλη υπόθεση εμπλεκόμενες είναι επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, στις οποίες διαπιστώθηκαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 47,8 εκατ. ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ