Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ
Αντιδράσεις ... χρηματιστηριακού τύπου για τον ΟΤΕ

Ο ΣΥΝ υιοθετεί πλήρως τη γραμμή ΠΑΣΟΚ και ψέγει την κυβέρνηση επειδή δεν παρέδωσε τον ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» με τη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς

Με ...διαδικαστικού τύπου επιχειρήματα-παρεμβάσεις και προφανώς σε μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων επιχειρεί ο ΣΥΝ να προσβάλει την αντιδραστική μεν, τετελεσμένη δε απόφαση - συμφωνία της κυβέρνησης με τους Γερμανούς της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ) για την εκχώρηση του ΟΤΕ.

Αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο την πολιτική ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, που εγκαινίασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης με Ερώτηση προς τον αρμόδιο επίτροπο Μακ Κρίβι, υιοθετώντας επί της ουσίας τα ...επιχειρήματα που προβάλλουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την ΕΕ να κινήσει διαδικασίες κατά της Ελλάδας, για μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και την εξασφάλιση της προστασίας των μειοψηφούντων μετόχων! Κατά τον ΣΥΝ, δηλαδή, το μείζον θέμα είναι ότι η ΝΤ συμφώνησε απευθείας με την κυβέρνηση το τίμημα που θα καταβάλει για την εξαγορά του 3% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, αντί να υποβάλει δημόσια προσφορά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα και σε μικρομετόχους του ΟΤΕ να πουλήσουν τις μετοχές τους σε καλύτερη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο υιοθετείται στην ουσία όχι μόνο η ίδια η πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, αλλά και τα λογής λογής παιχνίδια με τις αγοραπωλησίες μετοχών.

Η απάντηση του επιτρόπου είναι ότι αρμόδια για να αποφασίσει εάν τηρήθηκαν οι κανόνες που ορίζει η συγκεκριμένη οδηγία είναι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Κατά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, η απάντηση της Κομισιόν είναι «βόμβα», η οποία μάλιστα εκτιμά ότι «αφήνει κυριολεκτικά στον αέρα την κυβερνητική συμφωνία για την πώληση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην ΝΤ. Ο αρμόδιος επίτροπος Μακ Κρίβι θέτει σε αμφισβήτηση τη διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ στην ΝΤ και η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να παγώσει τη δημοσίευση του νόμου που κύρωσε τη "Συμφωνία Μετόχων", μέχρι την οριστική εκκαθάριση του θέματος».

Βέβαια, η διαδικαστικού χαρακτήρα παρέμβαση δεν είναι τυχαία. Ο ΣΥΝ και τα στελέχη του, πιστοί στον ευρωμονόδρομο, ουσιαστικά στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης των αγορών» - επακόλουθο της οποίας είναι και οι εξελίξεις στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Η πολιτική αυτή, άλλωστε, προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία συνυπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από κοντά και ο Συνασπισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ