Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Το Λαϊκό Μέτωπο Αμυνας της νότιας επαρχίας Αγιακούτσο, προχωρά σε 48ωρη απεργία με κύριο αίτημα την άμεση απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή τους. Παράλληλα, το Λαϊκό Μέτωπο Αμυνας, «ομπρέλα» πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων καθώς και εργατικών συνδικάτων, ανακοίνωσε και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλη ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Αλαν Γκαρσία.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) δυο βίντεο που αποτελούν και απόδειξη ότι είναι στη ζωή δύο από τους κρατουμένους του, ο πρώην βουλευτής Σιγκιφρέντο Λόπες και ο στρατιώτης Πάμπλο Εμίλιο Μονκάγιο. Την ίδια στιγμή και παρά την αδιαλλαξία του αντιδραστικού καθεστώτος Ουρίμπε, έγιναν γνωστές οι πρώτες επαφές των ανταρτών με τον Κάρλος Λοζάνο, διευθυντή της εφημερίδας «Φωνή του Λαού» του Κολομβιάνικου ΚΚ, που μεσολαβεί για να υπάρξει ανθρωπιστική ανταλλαγή κρατουμένων.

ΧΟΥΑΡΕΣ.-- Δεκαεφτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε χρονικό διάστημα 24 ωρών στην πόλη Χουαρέζ, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, όπου το καρτέλ του Χουαρέζ και εκείνο της Σιναλόα συγκρούονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων που αμφισβήτησαν την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας να παρακάμψει 19 ομοσπονδιακούς νόμους ώστε να κατασκευαστεί το τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό στην Αριζόνα.

ΡΩΜΗ.-- Οκτώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος ιθυνόντων του ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αλλά και στελεχών φαρμακευτικών εταιρειών καθώς χρηματίζονταν για να εκδίδουν άδειες για διάθεση σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, στα οποία όμως δεν είχαν πραγματοποιηθεί τα προβλεπόμενα τεστ, και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ.-- Ο ηγέτης του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), Μαριάνο Ραχόι, επανεκλέχτηκε το Σάββατο επικεφαλής του με 84,24% των ψήφων των 2.596 συνέδρων που πήραν μέρος στο 16ο Εθνικό Συνέδριο που διεξήχθη στη Βαλένθια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ