Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ναυάγιο με εκατοντάδες θύματα

ΜΑΝΙΛΑ.--

Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός επιβατηγού πλοίου, το οποίο έπεσε στη δίνη του τυφώνα «Φένγκσεν» το Σάββατο. Το πλοίο μετέφερε πάνω από 800 ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο 38 επιβαίνοντας έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, ενώ οι ελπίδες των δυτών να βρουν επιζώντες στις «αεροπορικές» θέσεις του πλοίου, που αναποδογύρισε, εξαλείφονται.

Το φέρι «Πριγκίπισσα των Αστεριών», που αναχώρησε από τη Μανίλα, για το Σεμπού, την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Sulpicio Lines», έχασε επαφή το Σάββατο, στις 12.30. Οι διασώστες προσέγγισαν το πλοίο την Κυριακή. Εκπρόσωποι του Ναυτικού εμφανίζονται μάλλον απαισιόδοξοι για την εξεύρεση επιζώντων, καθώς σημειώνουν ότι δεν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ζωή.

Η πρόεδρος των Φιλιππίνων ζήτησε εξηγήσεις γιατί δόθηκε άδεια απόπλου παρά τις προειδοποιήσεις για την έλευση του τυφώνα.

Ο τυφώνας «Φένγκσεν» εκτός από το ναυάγιο, μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 229 ανθρώπους. Στην επαρχία Ιλόιλο, που επλήγη περισσότερο, 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ θάνατοι καταγράφεικαν στις περιοχές Ρομπλόν, Κοταμπάτο, Αντίκ και Καπίζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ