Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
Αιματηρές συγκρούσεις

Από τις χτεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη

Associated Press

Από τις χτεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη
ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Με την ανάπτυξη σημαντικού αριθμού στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, η λιβανική ηγεσία προσπαθεί να δώσει τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που σημειώνονται, από την Κυριακή, στα περίχωρα της Τρίπολης μεταξύ σουνιτών ενόπλων που πρόσκεινται στη φιλοαμερικανική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε αλαουίτες ενόπλους, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και συνεργάζονται με τη «Χεζμπολάχ». Στις συγκρούσεις, που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πώς ακριβώς άρχισαν, είχαν σκοτωθεί, μέχρι χτες βράδυ, οκτώ άνθρωποι και τραυματιστεί 40.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και βαρέα όπλα, μαίνονταν κυρίως μεταξύ της σουνιτικής περιοχής Μπαμπ Τιμπάνεχ και της αλαουίτικης Τζαμπάλ Μοχσέν. Εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν, ενώ σοβαρότατες ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και καταστήματα.

Σύνοδος «δωρητών» στη Βιέννη για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα, από τη Βιέννη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει σε σύνοδο «δωρητών» για την ανακατασκευή του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Ναχρ αλ Μπάρεντ, καταδίκασε τις συγκρούσεις, σημειώνοντας ότι δε συνεισφέρουν στην επίτευξη σταθερότητας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, παρά τη συμφωνία της Ντόχα, με την οποία έληξαν οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το Μάη, ο Σινιόρα δεν έχει καταφέρει ακόμη να σχηματίσει κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Να σημειώσουμε ότι στη σύνοδο της Βιέννης συμμετείχε και η ελληνική κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε για «προσφορά» 1 εκατ. ευρώ για τον καταυλισμό και, μέσω της ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη, δήλωσε ότι στηρίζει τους Παλαιστίνιους, όταν είναι γνωστή η πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που τηρεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ