Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και διαδηλώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Πάνω από 55 άνθρωποι, που οι κατοχικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις του Αφγανιστάν χαρακτηρίζουν «αντάρτες των Ταλιμπάν», σκοτώθηκαν τις προηγούμενες τρεις μέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις των ΗΠΑ στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ISAF, «οι συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή Ζερόκ, στην επαρχία Πάκτικα, προκάλεσαν μεγάλες απώλειες ως αντίποινα για μία ενέδρα που έγινε στις 20 Ιούνη. Περίπου 55 αντάρτες σκοτώθηκαν, 25 τραυματίστηκαν και τρεις συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, χερσαίων και αεροπορικών».

Οι κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, την Κυριακή, υποστήριξαν ότι βλήματα πυροβολικού από το Πακιστάν έπεσαν σε στρατώνα του αφγανικού στρατού και κοντά σε διεθνή στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανταπέδωσαν τα πυρά. Επισήμαναν δε ότι ενημέρωσαν και τις πακιστανικές αρχές.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων προκάλεσαν νέες αντιαμερικανικές κινητοποιήσεις χτες στην επαρχία Ναργκαχάρ, του Αφγανιστάν, όπου οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατοχή και την οργή τους για το θάνατο χιλιάδων αμάχων.

Στο μεταξύ, στο Πακιστάν πάνω από 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και 14 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ δύο αντίπαλων σουνιτικών οργανώσεων στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι «οι δύο πλευρές έπληξαν τις θέσεις των αντιπάλων τους με ρουκέτες και πυρά ελαφρών πολυβόλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ