Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μνημόνιο κοροϊδίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν σήμερα οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΔ και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) για την... «προώθηση της απασχόλησης των νέων». Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε ο ΟΑΕΔ, «σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει χαράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης (...) η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αποτελεί μία κεντρική προτεραιότητα του ΟΑΕΔ για το τρέχον έτος».

Αλλά όπως λέει σοφά ο λαός μας «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Γιατί, πολύ απλά, τις «προσπάθειες» της κυβέρνησης για την απασχόληση των νέων τις έχουμε ζήσει χρόνια τώρα και έχουμε δει τα αποτελέσματά τους: Το Μάρτη του τρέχοντος έτους η ανεργία των νέων έως 24 ετών έφτασε στο 27,1%!

Οσο για τους δυο φορείς, έχουν δώσει κι αυτοί τα διαπιστευτήριά τους με σχετικά προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ, μόλις πριν λίγες βδομάδες, ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει νέα δώρα στους εργοδότες και θα νομιμοποιήσει ουσιαστικά την παιδική εργασία με το πρόγραμμα για 5μηνη απασχόληση νέων που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο. Η ΓΓΝΓ, από την άλλη, με το πρόγραμμα που υλοποιεί από το 2001 σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ καλεί τους νέους να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα ταχυδρομεία περιοχών με αντάλλαγμα τη δυνατότητα ...δωματίων για διακοπές.

Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν, λοιπόν, με τα μνημόνιά τους; Η πολιτική τους είναι γνωστή, είναι εχθρική για τη νεολαία και δε θα μεταμορφωθεί όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ