Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Απειλείται με λουκέτο

Κινητοποίηση χτες από τους γονείς

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας
Με άδεια χέρια έφυγαν και χτες απ' το υπουργείο Υγείας οι γονείς και τα ανάπηρα παιδιά τους που έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας άμεση χρηματοδότηση ώστε να μην κλείσει το κέντρο «Ιριδα», το μοναδικό κέντρο πολυανάπηρων παιδιών στην Ελλάδα.

Οι υποσχέσεις που έδωσαν στους γονείς οι Γενικοί Γραμματείς Πρόνοιας Μαρία Τροχάνη και Δημόσιας Υγείας Βασίλης Ριζάς, ήταν ότι θα δοθούν 150.000 ευρώ μέσα στον Ιούλη, χωρίς όμως χρονική δέσμευση τη στιγμή που οι 35 εργαζόμενοι στο Κέντρο - με μισθό 700 ευρώ το μήνα - μένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Το θέμα τέθηκε απ' τους δημοσιογράφους και στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, μετά την κυβερνητική επιτροπή και η απάντησή του ήταν τα χρήματα θα καλυφθούν απ' το υπουργείο Υγείας.

Η «Ιριδα» είναι ένα απ' τα τρία προγράμματα που λειτουργεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Ορασης «Αμυμώνη», η οποία ιδρύθηκε το 1993 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Η «Αμυμώνη» ανέλαβε, με την ένθερμη υποστήριξη του υπουργείου Υγείας, να υποκαταστήσει την υποχρέωση του κράτους να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε 40 ανάπηρα παιδιά και γι' αυτό το λόγο θα επιχορηγείται. Μάλιστα, η «Αμυμώνη» δέχτηκε να πληρώνει κάθε γονιός και 200 ευρώ το μήνα απ' την τσέπη του, που μαζί με τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων και την κρατική επιχορήγηση θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των τριών προγραμμάτων.

Ομως, η ετήσια επιχορήγηση καθηλώθηκε στις 360.000 ευρώ με αποτέλεσμα τώρα να μην επαρκούν τα χρήματα απ' τις άλλες πηγές χρηματοδότησης και να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Για το 2008 είχε προϋπολογιστεί συνολική ενίσχυση 460.000 ευρώ (360.000 απ' το λαχείο και 100.000 απ' το κράτος) αλλά μέχρι τώρα εκταμιεύτηκαν μόλις 70.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ