Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Να απαντήσει η κυβέρνηση

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας

Το θέμα της κοινής ελληνοϊσραηλινής αεροπορικής άσκησης, προετοιμασίας της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ για ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, Κ. Αλυσανδράκης, Λιάνα Κανέλλη, Βέρα Νικολαΐδου και Γ. Μαυρίκος.

«Οπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα των "Τάιμς της Ν. Υόρκης", τονίζεται στην Ερώτηση, η άσκηση "Γκλόριους Σπάρταμ", που πραγματοποιήθηκε από 25/5 - 12/6 στην περιοχή ανατολικά και νότια της Κρήτης από μονάδες αεροπορίας της Ελλάδας και του Ισραήλ, είχε σαν επιδίωξη την εξάσκησή τους σε τακτική πτήσης, σε εναέριο ανεφοδιασμό, για να καταφέρουν πλήγματα εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Τα παραπάνω αφ' ενός διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ΓΕΑ, αλλά κυρίως δημιουργούν πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ της χώρας μας και του Αραβικού κόσμου, καθώς και μεγάλους κινδύνους εμπλοκής σε πολεμικές συρράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό:

-- Ποιος ακριβώς ήταν ο χαρακτήρας της άσκησης;

-- Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σ' αυτήν;

-- Αν υπάρχουν δεσμεύσεις για συνέχιση παρόμοιων ασκήσεων με το Ισραήλ και ποιες είναι;

Σε επαγρύπνηση καλεί η ΕΕΔΥΕ

Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΕΔΥΕ, στην οποία τονίζεται: «Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες τυχοδιωκτικές ενέργειες, στις οποίες συμμετείχαν με την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, όχι μόνο γιατί στρέφεται ενάντια σε ένα ανεξάρτητο κράτος του ΟΗΕ, που δέχεται τις τρομοκρατικές απειλές των ιμπεριαλιστών, αλλά και γιατί αυτή και μόνο η κοινή στρατιωτική συνεργασία με τον υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτη των λαών της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, που επί δεκαετίες σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό με όλα τα μέσα, είναι πρόκληση στα φιλειρηνικά, αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού και βάζει τη χώρα μας σε νέες περιπέτειες, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού για φιλία, ειρήνη και συνεργασία των λαών της περιοχής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τους φορείς της νεολαίας σε επαγρύπνηση για την καταγγελία και την αποτροπή τυχοδιωκτικών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης μαζί με τους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ισραηλινούς ιμπεριαλιστές σε βάρος του Ιράν και άλλων χωρών της περιοχής, που αντιστέκονται στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και στη νέα τάξη του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ