Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Νομοσχέδια στη ρότα της εμπορευματοποίησης

Τρία νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας ενέκρινε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή, που όχι μόνο κινούνται μακριά απ' τις εκρηκτικές λαϊκές ανάγκες, αλλά φαίνεται ότι εντάσσονται στους διεθνείς σχεδιασμούς για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ενα απ' τα νομοσχέδια θα περιλαμβάνει την ίδρυση Διεθνούς Μεταμοσχευτικού Κέντρου με δύο κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Κάθε κέντρο θα λειτουργήσει ως ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Σύμφωνα με παλιότερες ανακοινώσεις, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και η κατασκευή του θα γίνει μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η ανέγερσή του θα γίνει στο χώρο του Ογκολογικού Νοσοκομείου των «Αγίων Αναργύρων» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα ζητηθεί να γίνει σε ένα χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Το άλλο νομοσχέδιο αφορά στην απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους, που θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή. Στην ουσία αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία, που είχαν ενσωματωθεί με παρόμοιες νομοθετικές ρυθμίσεις και πριν πέντε χρόνια. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά σε διοικητικές μεταβολές στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ