Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σήμερα το πρωί αναμένεται να δοκιμαστεί στην πράξη η συμφωνία συγκυβέρνησης ανάμεσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας και στο φιλοδυτικό κομματικό μπλοκ Ευρωπαϊκή Σερβία με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπόρις Τάντιτς. Στις 10.00 το πρωί ορίστηκε η νέα ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προέδρου του Σώματος που αναμένεται να είναι η αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών Σλάβιτσα Ντούκιτς-Ντεγιάνοβιτς. Η χτεσινή ψηφοφορία αναβλήθηκε γιατί δεν είχε ενημερωθεί επίσημα το σύνολο των 250 βουλευτών.

Οσον αφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της νέας σερβικής κυβέρνησης, που αναμένεται να έχει σχηματιστεί ως αύριο (Πέμπτη), οι πληροφορίες συγκλίνουν σε δύο πρόσωπα: στον υπουργό Οικονομικών Μίρκο Τσβέτκοβιτς (που αναδεικνύεται σε φαβορί) και στον υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς...

  • Την καταστροφή ενός πολυτελούς ΙΧ αυτοκινήτου προκάλεσε η χτεσινή έκρηξη βόμβας στο βόρειο τομέα της διαιρεμένης (σε αλβανικό και σερβικό τμήμα) πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Παράλληλα, οι αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών ανακοίνωσαν ότι θα εκδοθούν τα διαβατήρια του «ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου» τον ερχόμενο Ιούλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ