Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ καταψήφισε το Χωροταξικό Σχέδιο

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο καταψήφισε το ΚΚΕ, με κριτήριο το ότι υιοθετεί τις λογικές της «ανταγωνιστικότητας» και της ανάπτυξης υπέρ του μονοπωλιακού κεφαλαίου όπως αυτές έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες. Υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές.

«Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο περιγράφει τις γενικές κατευθύνσεις και στρατηγικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα 15 χρόνια και είναι εναρμονισμένο με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, σημειώνοντας πως στοχεύει στην «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με την ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης και την αύξηση της ελκυστικότητας της χώρας για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων σε κλάδους στους οποίους διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα η χώρα, όπως είναι οι ορεινοί όγκοι, παραθαλάσσιες περιοχές. Εχει αποδειχθεί πως η ανάπτυξη με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα είναι ανάπτυξη για λίγους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι στόχος είναι επίσης «η ενίσχυση του ρόλου της χώρας σε διεθνές ευρωπαϊκό, μεσογειακό και βαλκανικό επίπεδο. Δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως πύλη για τη διείσδυση του καπιταλιστικού κεφαλαίου σε άλλες χώρες της περιοχής μας, σύμφωνα με τα σχέδια χωρικής ανάπτυξης που έχουν συναποφασιστεί στις Βρυξέλλες από όλες τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μαζί με τις ελληνικές βέβαια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟK». Οσον αφορά την ...περιβαλλοντική διάσταση του νομοσχεδίου, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο Ν. Γκατζής αναρωτήθηκε ρητορικά «πώς αυτό συμβιβάζεται με το ότι θα διαθέσει σήμερα η ΔΕΗ 50.000.000 ευρώ για να αγοράσει δικαιώματα ρύπων, όταν τελικά θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να προστατεύσει περισσότερο το περιβάλλον, παίρνοντας προστατευτικά μέτρα με τα ανάλογα φίλτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ