Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επανέρχεται με τη Βιτσέντζα

ΡΩΜΗ.--

Την πρόθεση να ασκήσει έφεση ενάντια στην πρόσφατη απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου της πόλης Βέντο σε ό,τι αφορά την επέκταση της αμερικανικής βάσης στην πόλη Βιτσέντζα φέρεται να είναι η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα της κυβέρνησης - που επικαλείται η ημερήσια εφημερίδα «Corriere della Sera», ο υπουργός Αμυνας, Ιγνάσιο Λα Ρούσσα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να κρατήσει τη δέσμευσή της στις ΗΠΑ για την επέκταση της συγκεκριμένης βάσης, όπου στα σχέδια μεταξύ άλλων αποβλέπεται η εγκατάσταση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, από 2.900 που είναι σήμερα, και η παραχώρηση του αεροδρομίου «Νταλ Μολίν».

Σημειώνεται ότι πριν μια βδομάδα το περιφερειακό δικαστήριο Βέντο αποφάσισε να αναστείλει την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης, εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική έγκριση για την επέκταση της συγκεκριμένης βάσης είχε δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Σ. Μπερλουσκόνι, και στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» και από τη λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις ανάμεσα στο λαό και μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ