Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Στα πρόθυρα έκρηξης

ΛΑ ΠΑΣ.--

Ενα ακόμη εξαιρετικά προκλητικό βήμα, που απειλεί να πυροδοτήσει τα θεμέλια της Βολιβίας, από τους κυβερνήτες των τεσσάρων περιφερειών που πραγματοποίησαν αποσχιστικά δημοψηφίσματα, που με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δε θα οργανώσουν δημοψήφισμα την 10η Αυγούστου «εκτός εάν είναι απόλυτα σύμφωνο με το καθεστώς αυτονομίας που ψήφισαν»...

Το καινοφανές είναι ότι το ανακοινωθέν, εκτός των κυβερνητών της Σάντα Κρους, της Ταρίχα, του Μπένι και του Πάντο, το υπογράφει και ο κυβερνήτης της Κοτσαμπάμπα, περιφέρειας όπου δεν έγινε αποσχιστικό δημοψήφισμα και ο μόνος λόγος είναι να υπάρξει μία «τεχνητή πλειοψηφία» στο σύνολο των εννιά επαρχιών που θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επαναβεβαίωσης ή ανάκλησης της υποστήριξης του λαού στο πρόσωπο του προέδρου, του αντιπροέδρου, αλλά και των εννέα κυβερνητών! Παράλληλα, οι πέντε κάλεσαν την κυβέρνηση να προσέλθει σε... διάλογο την 1η Ιουλίου και εάν δεν υπάρξει συναίνεση, τότε καλούν σε εκλογές, επικαλούμενοι αυτή τη φορά το Σύνταγμα, το οποίο έχουν μέχρι σήμερα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων και το οποίο προβλέπει προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε διάστημα 3 έως 6 μηνών.

«Πρόκειται για μία ακόμη συνωμοσία για την επιβράδυνση της διαδικασίας των αλλαγών», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ρούμπεν Γκαμάρα, και, παρότι αληθές, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι το δρόμο της απόλυτης υποταγής στο γράμμα του νόμου εκ μέρους της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες, η ολιγαρχία θα το σεβαστεί μόνο όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ