Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αλλάζει αλλά δε βελτιώνεται

Σε αλλαγές του κανονισμού της προχώρησε η Βουλή, διευθετώντας μια σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργία της και τις συνεδριάσεις της. Προβλέπεται η εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής από όλα τα κόμματα (μέχρι σήμερα συμμετείχαν μόνο τα τρία πρώτα κόμματα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζονται συνολικά τα δικαιώματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος δεν ψήφισε επί της αρχής τις προτεινόμενες αλλαγές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όπως δείχνουν και οι διεθνείς εξελίξεις δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για βελτιώσεις του κανονισμού προς μια δημοκρατική κατεύθυνση. Ζήτησε να έχει αυξημένα δικαιώματα και η μειοψηφία της Βουλής και για παράδειγμα είπε ότι πρέπει να γίνεται εξεταστική επιτροπή εάν το ζητήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι η διαδικασία αυτή να είναι στα χέρια της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πρότεινε οι υπουργοί πριν δεσμευτούν για κάποιο ζήτημα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ενημερώνουν τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και να δίνουν λόγο μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.

O A. Σκυλλάκος δήλωσε ότι καταψηφίζει και την πρόταση για τους μετακλητούς και τους αποσπασμένους υπαλλήλους στο γραφείο του πρωθυπουργού και των πολιτικών κομμάτων καθώς και την πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση αυτών των μετακλητών υπαλλήλων.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης πρότεινε να μην κλείσει η Ολομέλεια της Βουλής και να μην αρχίσουν τα θερινά τμήματα ενόψει των εξελίξεων της ΖΗΜΕΝΣ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης υπαινίχθηκε σχέσεις της ΝΔ με τη ΖΗΜΕΝΣ, λέγοντας ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχει ο γιος πρώην πρωθυπουργού της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ