Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αύριο η κινητοποίηση καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού

Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο

Νέα κινητοποίηση καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και της τρομοκράτησης που εξακολουθεί να υφίσταται η περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, για να υλοποιηθεί με κάθε μέσο και τρόπο η αντιπεριβαλλοντική πολιτική γίνεται αύριο, Παρασκευή 27 Ιούνη και ώρα 8.μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο.

Κινητοποίηση που πραγματοποιείται μετά από απόφαση ευρείας σύσκεψης σωματείων, συλλόγων και φορέων την οποία κάλεσαν τα ταξικά σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό που οδήγησε στο θάνατο μια 43χρονη γυναίκα και σε 15 συλλήψεις συνολικά, μετά και τη νέα πρόσφατη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, που παραμένουν στο χώρο κατασκευής ΧΥΤΑ περιφρουρώντας τις εργολαβικές εργασίες.

Σε αυτή την πολιτική τρομοκράτησης που επιδιώκει να βάλει στο περιθώριο το παγκερκυραϊκό αίτημα για σύγχρονη και ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων, να νουθετήσει με ΜΑΤ τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των κατοίκων της Λευκίμμης - και όχι μόνο - για το ζήτημα αυτό που ταλανίζει χρόνια το νησί (ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι αποδείχτηκε μια σύγχρονη χωματερή, ο αντίστοιχος που κατασκευάζεται στη Λευκίμμη, σύμφωνα και με έκθεση του ΙΓΜΕ εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο διατροφικής μόλυνσης) οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν την ανάγκη οργανωμένης λαϊκής απάντησης. Διεκδικούν λύσεις που θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον με ορθή και ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων. Απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στη Λευκίμμη, την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής, την απόσυρση όλων των χαλκευμένων μηνύσεων των κατηγοριών εναντίον των διαδηλωτών, την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής της χωματερής στα Μεσοράχια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ