Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προθεσμία ζήτησε και ο Χριστοφοράκος

Ο ένας μετά τον άλλον, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens με ένα εκατομμύριο μάρκα το 1999, ζητούν προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Χτες, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, που είχε κληθεί προκειμένου να επιβεβαιώσει εάν συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Τσουκάτο και προσέφερε το ένα εκατομμύριο μάρκα για τις προεκλογικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ, δεν παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα. Αντ' αυτού ήρθαν οι συνήγοροί του, για να ζητήσουν να εξεταστεί ο εντολέας τους, όταν ενημερωθεί επί του συνόλου της δικογραφίας, σημειώνοντας πως ό,τι έχει να πει θα το πει στην κύρια ανάκριση. Ετσι επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται ο Τσουκάτος.

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε χτες ο επί των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ το επίμαχο διάστημα, Σπύρος Αυγερινός. Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι δε θυμάται να έχει μπει στο κομματικό ταμείο τέτοιο ποσό. Από τον εισαγγελέα είχαν κληθεί ακόμα το στέλεχος του οικονομικού τμήματος του κόμματος Δήμητρα Παπαχρήστου και η γραμματέας του Τσουκάτου.

Χτες στον εισαγγελέα κατέθεσε με υπόμνημα και ο επιχειρηματίας Βασίλης Τυρογαλάς, που φέρεται εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας στην οποία κατέληξε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της Siemens. Στο υπόμνημά του αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσει φίλο του χρηματιστή και δε γνωρίζει τη μετέπειτα πορεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ