Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
«Πάρτε πίσω την απόλυση!»

Δυναμική κινητοποίηση στο Δήμο Ασπροπύργου

Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΘΑ στο Δημαρχείο Ασπροπύργου
Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΘΑ στο Δημαρχείο Ασπροπύργου
Δυναμική κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), απαιτώντας την επαναπρόσληψη στη Φιλαρμονική του Δήμου μουσικού, ο οποίος απολύθηκε, μετά από πέντε χρόνια εργασίας, επειδή απέργησε ανήμερα Πρωτομαγιάς.

Με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Πάρτε πίσω την απόλυση», «Οχι στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων», δεκάδες εκπρόσωποι καλλιτεχνικών σωματείων (ΠΜΣ, ΣΚΩΑ, ΣΕΗ, Εργαζομένων στη Λυρική, το Εθνικό Θέατρο κ.ά.), υπό τον ήχο τυμπάνων, πορεύτηκαν μέχρι το Δημαρχείο, όπου έγινε συγκέντρωση. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά και ο Π. Παπαβασιλείου, από μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θριασίου. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική απόφαση του δημάρχου και της δημοτικής παράταξής του, τόσο για την απόλυση όσο και για την προσπάθεια εκβιασμών και εκφοβισμού των μουσικών της Φιλαρμονικής, από τους οποίους ζητήθηκε να υπογράψουν κείμενο που επιβραβεύει την ενέργεια του δημάρχου ν' απολύσει το συνάδελφό τους.

Η απόλυση του μουσικού Δημήτρη Πετρίδη, στον οποίο η δημοτική αρχή χρεώνει τρεις αδικαιολόγητες απουσίες από την εργασία του (η μία στην απεργία της Πρωτομαγιάς και οι δύο νωρίτερα, ενώ ανέρρωνε μετά από τροχαίο) έγινε απροειδοποίητα, ενώ η ενέργειά του να ζητήσει τη συμπαράσταση των συναδέλφων είχε αποτέλεσμα την απόλυσή του και από το Δημοτικό Ωδείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μουσικοί στη Φιλαρμονική εργάζονται επί πενταετία, χωρίς συμβάσεις, και μάλιστα εδώ και έξι μήνες είναι απλήρωτοι.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΘΑ - απόντος του δημάρχου - συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο και τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, στους οποίους επέδωσε το ψήφισμα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του μουσικού. Με σαθρά επιχειρήματα, οι εκπρόσωποι του δήμου επιχείρησαν να ρίξουν τις ευθύνες στον απολυμένο, ενώ η πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι θα ενημερώσει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει» και ότι «θα είμαστε εδώ όσες φορές ακόμη χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ