Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θα μας βρουν μπροστά τους»

«Οχι στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση - Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά», έγραφε το πανό που απλωνόταν χτες το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την απαίτηση των φοιτητών που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου. Κάτω από δυνατό ήλιο, οι φοιτητές μοίρασαν στους περαστικούς έντυπα και από τις ντουντούκες ενημέρωναν για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση προωθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο, για να αποφύγει τις αντιδράσεις και για την επίθεση που συνολικά εξαπολύει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εκφραστές του στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να προωθεί τα μέτρα των βιομηχάνων και της ΕΕ στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο β' γύρος των λεγόμενων κυβερνητικών "μεταρρυθμίσεων" εγκαινιάζεται με το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά. Εχοντας τη συναίνεση, για μια ακόμη φορά του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ψήφισή του το κατακαλόκαιρο, ξανά σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, χωρίς καν να ενημερωθούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές, αλλά και οι απόφοιτοι, τους οποίους πλήττει το νομοσχέδιο αυτό», τονίζουν οι φοιτητές, σημειώνοντας ότι μέσα από τις διατάξεις του βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση των σπουδών και της έρευνας, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς και υποβαθμίζει τις σπουδές, ενώ αποτελεί κοροϊδία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ. Δήλωναν, επίσης, ότι θα δώσουν τη μάχη, ώστε οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για το πού οδηγούν τις σπουδές τα μέτρα της κυβέρνησης και για τις επιπτώσεις τους.

Αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά έχουν πάρει οι σύλλογοι της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και οι Σύλλογοι Εστιακών Φοιτητών και Σπουδαστών της Πάτρας και της Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ