Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τη Φλόριντα

ΑΒΑΝΑ.--

Νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Ιούλη προτίθεται να επιβάλλει ο κυβερνήτης της Φλόριντα στα ταξιδιωτικά γραφεία που πωλούν εισιτήρια και αποστέλλουν εμπορεύματα στην Κούβα από τη Φλόριντα.

Τα μέτρα σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκράνμα» πιθανά να αυξήσουν το κόστος υπηρεσιών και να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις επικοινωνίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα.

Ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που το 2004 περιόρισε κατά πολύ τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στο νησί, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Τσάρλι Κριστ, υπέγραψε νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς σε εταιρείες που έχουν ήδη λάβει την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών να διοργανώνουν ταξίδια και να αποστέλλουν αντικείμενα στην Κούβα, υποχρεώνοντάς τες να πληρώνουν αυξημένες τιμές σε εγγυήσεις (250.000 δολάρια) ως λειτουργικές αξιώσεις κ.ά. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να ενημερώνουν συχνά την κυβέρνηση για το μέγεθος της επιχείρησής τους, τον αριθμό των επιβατών και τα αντικείμενα που αποστέλλονται στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ