Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είναι κοινωνικό πρόβλημα

H Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε:

«Η χρήση ναρκωτικών δεν προέρχεται ούτε από ασθένεια του μυαλού, ούτε από ασθένεια του σώματος, ούτε βρίσκεται στο DNA του χρήστη. Είναι κοινωνικό πρόβλημα πριν απ' όλα και εκφράζει την ανάγκη των νέων να ξεφύγουν από την ανασφάλεια, την ανεργία, την κακή πολιτιστική και πολιτική ατμόσφαιρα που υπάρχει. Εκφράζει την αναζήτηση για έναν άλλο δρόμο, μόνο που η διέξοδος δυστυχώς βρίσκεται κοντά στον έμπορο, που παίζει αυτόν τον αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη των ανθρώπων.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο εθνικό σχέδιο δράσης που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, η οποία ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη. Οπως είμαστε αντίθετοι με τη χρήση της μεθαδόνης ως υποκατάστατου, γιατί στην πραγματικότητα δε σταματάει η ουσία της εξάρτησης, πολύ περισσότερο που επιστήμονες αναφέρουν ότι η ίδια η μεθαδόνη, πέρα από την ψυχολογική και ψυχική εξάρτηση, φέρνει προβλήματα στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, έως και θανάτους στις χώρες που έχει γίνει ευρεία χρήση.

Υποστηρίζουμε προγράμματα στεγνά και ενίσχυση πάνω απ' όλα των θεραπευτικών κοινοτήτων. Θεραπευτικές κοινότητες παντού, όπως και κέντρα πρόληψης ολοκληρωμένα με το πρόγραμμα επανένταξης, σε κάθε νομό τουλάχιστον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ