Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Επίσκεψη Μακ Κέιν με πολλούς στόχους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την αμέριστη υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε αλλά και την Κολομβία τόσο για τη δέσμευσή της στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» όσο και για την επίτευξη της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ (TLC) θέλει να δείξει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακ Κέιν, με το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει την επόμενη βδομάδα στην Κολομβία.

«Θέλω να πάω στην Κολομβία καθώς είναι ένας ζωτικός σύμμαχος στον αγώνα μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών», δήλωσε ο Μακ Κέιν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της προεκλογικής εκστρατείας. Η ανακοίνωση της επικείμενης επίσκεψης μάλλον αποτελεί έκπληξη για το χρόνο (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) αλλά καταδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της αμερικανικής πολιτικής εξουσίας για τα τεκταινόμενα στη Λατινική Αμερική. Αλλωστε, ο Τζον Μακ Κέιν, μιλώντας πριν από μερικές βδομάδες στο Μαϊάμι στο Κουβανοαμερικανικό Ινστιτούτο, έδρα της «κουβανικής μαφίας», είχε ξεκαθαρίσει: «Οταν θα γίνω Πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιφορτίσω τον υπουργό Δικαιοσύνης μου να ερευνήσει τις υποθέσεις, όπως καταρρίψεις αεροπλάνων και άλλες, στις οποίες μπορεί να είναι αναμεμειγμένοι Κουβανοί αξιωματούχοι, σε δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών, και αν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις θα υποστηρίξω την προσαγωγή τους σε δίκη, συμπεριλαμβανομένων των Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο». Μάλιστα, ο Μακ Κέιν πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ότι θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο το δολοφονικό οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, ενώ εμμέσως προανήγγειλε και ένοπλη υπονομευτική δραστηριότητα εναντίον της Κούβας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα παράσχει «κάθε υλική βοήθεια στους αντιπάλους του καθεστώτος»... Ο Μακ Κέιν έθεσε επίσης ως στόχο ενδεχόμενης μελλοντικής κυβέρνησής του την ανατροπή του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, και του Βολιβιανού ομολόγου του, Εβο Μοράλες, ώστε «να αποτρέψουμε η Βενεζουέλα και η Βολιβία να πάρουν τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο που έστρωσε ο Κάστρο για τη χώρα του».

  • Στο μεταξύ, παγωμένες εξακολουθούν να είναι οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας και του Εκουαδόρ, αφού οι προκλήσεις από την πλευρά του αντιδραστικού καθεστώτος του Ουρίμπε συνεχίζονται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ