Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελάχιστοι οι γιατροί κι αυτοί απλήρωτοι!

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί της Μήλου με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας και κυριολεκτικά ανύπαρκτες υπηρεσίες στο ΙΚΑ. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται απλά για ένα τουριστικό νησί, αφού στα ορυχεία που λειτουργούν στο νησί εργάζονται τουλάχιστον 500 εργαζόμενοι, οι υπηρεσίες Υγείας καλύπτονται με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται με απλήρωτες τις εφημερίες από το Γενάρη. Σαν αποτέλεσμα, οι γιατροί έχουν προχωρήσει εδώ και δύο μήνες σε επίσχεση εργασίας, εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Στο πλευρό τους βρίσκονται κάτοικοι και φορείς του νησιού.

Ειδικότερα, στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν μόνο τέσσερις ειδικευόμενοι και πέντε αγροτικοί γιατροί, το ακτινολογικό και μικροβιολογικό λειτουργούν οριακά, ενώ οι μεταφορές γίνονται από έναν και μοναδικό οδηγό όταν έχει βάρδια. Τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία δεν είναι και λίγα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν πρόκειται για δυο ασθένειες ταυτόχρονα! Το πρόβλημα επεκτείνεται και στις διακομιδές ασθενών, καθώς το ΕΚΑΒ τις περισσότερες φορές δηλώνει αδυναμία, οι γραμμές των πλοίων είναι αραιές, ενώ οι θέσεις των αεροπλάνων είναι μονίμως κατειλημμένες από τουρίστες. Αποτέλεσμα, το Κέντρο Υγείας να υποχρεώνεται πολλές φορές να παρέχει νοσηλεία και δευτεροβάθμια φροντίδα, χωρίς να έχει την ανάλογη υποδομή! Τέλος, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ είναι ανύπαρκτες, αφού εδώ και χρόνια διαθέτει έναν και μόνο γιατρό!

Αλλη μια κραυγαλέα απόδειξη για το πόσο επίκαιρη και αναγκαία είναι η διεκδίκηση των αιτημάτων που προτείνει το ΚΚΕ στο πλαίσιο του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ' αυτό τον τομέα. Διεκδίκηση που σε περιπτώσεις όπως αυτή της Μήλου παίρνει ακόμα και το χαρακτήρα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ