Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θα είμαστε πάντα δίπλα στους Παλαιστίνιους

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της «Φατάχ»

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή της στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής «Φατάχ» που αποτελούνταν από τον Abdalla Frangi γενικό επίτροπο διεθνών σχέσεων και τον Geogre Albert αντιπρόσωπο της οργάνωσης στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε:

«Είχαμε την ευκαιρία, στη συνάντησή μας με την αντιπροσωπεία της "Φατάχ", να διακηρύξουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα μείνουμε στα λόγια στην υπεράσπιση των συμφερόντων του παλαιστινιακού λαού. Προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα του, διεκδικώντας ένα παλαιστινιακό κράτος σύγχρονο, ένα κανονικό κράτος και όχι ένα κράτος με μειωμένα δικαιώματα και χωρίς την οντότητα που χρειάζεται. Ενα κράτος με διασφαλισμένα σύνορα, ενιαίο, χωρίς τείχος μέσα στα εδάφη του, με πλήρη κυριαρχία και με δικαιώματα στον παλαιστινιακό λαό και από εκεί και πέρα είναι θέμα του παλαιστινιακού λαού να δράσει στο εσωτερικό του κράτους του. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

Με τη σειρά του ο Abdalla Frangi, αφού ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη συνάντηση, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή «μας έδωσε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τους στενούς δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν. Είμαστε ευγνώμονες στο ΚΚΕ για τη στήριξή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία, για ένα κράτος με πλήρη κυριαρχία». Η αντιπροσωπεία της «Φατάχ» επέδωσε στην Αλ. Παπαρήγα επίσημη πρόσκληση για να επισκεφθεί την Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ