Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αναδιάταξη στα ΔΣ ενόψει ιδιωτικοποίησης ή «λουκέτου»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου στον όμιλο της «Ολυμπιακής» μέχρι το τέλος του χρόνου, σηματοδοτούν οι αλλαγές προσώπων που ανακοινώθηκαν χτες στις διοικήσεις των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», της «Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες» και της «Πάνθεον».

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, ο μέχρι τώρα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) Γ. Μπενόπουλος, αναλαμβάνει τα ίδια καθήκοντα στην εταιρεία «Πάνθεον». Τη θέση του στις ΟΑ αναλαμβάνει ο Π. Παπαδημητρίου, μέχρι τώρα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες». Στη θέση του Π. Παπαδημητρίου διορίζεται ο Γ. Χαλκίδης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «σκοπός της αναδιάταξης των διοικήσεων σε αυτές τις εταιρείες είναι η αποτελεσματικότερη προετοιμασία τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη μετεξέλιξη της Ολυμπιακής σε μια υγιή εταιρεία, χωρίς τα χρέη και τα βαρίδια του παρελθόντος. Τελικός στόχος είναι η εξεύρεση μέχρι το τέλος του 2008 μιας βιώσιμης λύσης για την Ολυμπιακή, που θα είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, νομικά ασφαλής και επενδυτικά ελκυστική, ώστε να διασφαλιστούν οι προοπτικές της εταιρείας. Σταθερή επιδίωξη παραμένει η διατήρηση του ονόματος και του σήματος και η απαλλαγή από τα χρέη. Και παράλληλα η απόλυτη κάλυψη των εργαζομένων της εταιρείας, η αδιατάρακτη σύνδεση των νησιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ