Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Μαζική απομάκρυνση προσωπικού

Μαζικό ξήλωμα υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και την αντικατάστασή του με άλλο προσωπικό αποφάσισε το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μετά από σχετικές εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Στόχος, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας και η αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς. Στα κριτήρια για την απομάκρυνση ήταν και η πολύχρονη παραμονή σε πόστα της υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση, η παρατηρούμενη «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων, που κινούνται κάτω από τον πήχη του προϋπολογισμού βάρυνε στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπηρεσιακό συμβούλιο που συνεδρίασε χτες υπό τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα αποφάσισε να μεταθέσει σε εφορίες και τελωνεία 250 υπαλλήλους (περίπου το 1/3 του προσωπικού) της ΥΠΕΕ. Οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από επιτυχόντες στο διαγωνισμό του 2003, οι οποίοι μέχρι σήμερα υπηρετούν σε άλλες θέσεις του υπουργείου.

Πριν από λίγο διάστημα είχαν απομακρυνθεί από τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα ακόμη 90 υπάλληλοι για «μη ικανοποιητική απόδοση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ