Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Νομιμοποιεί αυθαιρεσίες και έλλειψη ασφάλειας στις πισίνες

Πολλά λέει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος για τον «πράσινο τουρισμό» και άλλες θετικοφανείς θεωρίες, αλλά σε διάταξη, που προωθεί για τις πισίνες, αναιρεί νόμους και ασφάλεια, για να διασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη.

Με νομοθετική ρύθμιση που θέτει σε «διαβούλευση» έως τις 10 του Ιούλη, το υπουργείο προτίθεται να χορηγεί ...μεταβατική άδεια για λειτουργία πισίνας διάρκειας ...7 ετών, ως εξής:

  • Αρκείται στη βεβαίωση ...μηχανικού για τις δομικές και στατικές προϋποθέσεις! Καταργείται έτσι η πολεοδομική άδεια (που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει). Επιπρόσθετα, η παράνομη οικοδόμηση συνεπάγεται μη καταβολή ενσήμων του ΙΚΑ, οπότε «νομιμοποιείται» και η εισφοροδιαφυγή.
  • Παρακάμπτει τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες των Νομαρχιών και ζητά απλώς τεχνική έκθεση Μηχανολόγου για μια σειρά όρους ασφάλειας και υγιεινής!
  • Επιτρέπει, για μονάδες κάτω των 50 κλινών, να συγκεντρωθούν σε ένα άτομο οι ιδιότητες του καθαριστή, υπεύθυνου και επόπτη ασφάλειας της κολυμβητικής δεξαμενής. Ο επόπτης ασφάλειας έχει το ρόλο του ναυαγοσώστη και είναι ανεπίτρεπτο να απουσιάσει έστω και λίγο από αυτό το καθήκον για άλλες εργασίες.
  • Ζητά από τις επαγγελματικές οργανώσεις να βεβαιώνουν τον αριθμό των κλινών, απαξιώνοντας το ρόλο του ΕΟΤ, που υποτίθεται ότι για να δώσει άδεια λειτουργίας έχει κι αυτό το στοιχείο.

Προηγούμενα, το υπουργείο είχε καταργήσει την υποχρέωση περίφραξης και συνοδευτικών εγκαταστάσεων (ντους, τουαλέτες, αποδυτήρια), σε μια ακόμη προκλητική εξυπηρέτηση μεγάλων και μικρών συμφερόντων, όταν στις πισίνες έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ