Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων

Προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», το οποίο επικαλούμενο ανώνυμους «έγκυρους εισαγγελικούς και δικαστικούς κύκλους» ανέφερε ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο «Ζήμενς» («Siemens»), διέψευσε επίσημα χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο εν λόγω δημοσίευμα γινόταν λόγος για εμπλοκή εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος «έχει περιπλανηθεί σε διάφορα υπουργεία», η δε εμπλοκή του προκύπτει «από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό». Η εφημερίδα, επικαλούμενη τους ίδιους ανώνυμους κύκλους, έγραφε ότι στοιχεία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και τα έγγραφα γερμανικών εισαγγελικών αρχών, «καταδεικνύουν την εμπλοκή ενός τουλάχιστον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ», ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της «Ζήμενς» με το κωδικό όνομα «A. Rocos» και του έχουν εμβαστεί χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 10.200.000 μάρκων». Τον εν λόγω υπουργό το δημοσίευμα «φωτογράφιζε» αναφέροντας το όνομα πρώην συμβούλου του, που έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι επίσημη διάψευση δημοσιεύματος από την Εισαγγελία είναι κάτι που γίνεται σπανιότατα.

Στο μεταξύ, με υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, που ερευνά την υπόθεση, ο Γιώργος Γενναίος, πρώην σωματοφύλακας του Θόδωρου Τσουκάτου, σχετικά με την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που κατατέθηκαν το 1999 από τη «Ζήμενς» σε λογαριασμό επιχειρηματία και σύμφωνα με το στενό συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Γενναίος που είχε κληθεί ως ύποπτος, καθώς φαίνεται ως συνδικαιούχος λογαριασμών προς τους οποίους, σύμφωνα με τον Τσουκάτο, μοιράστηκαν το ένα εκατομμύριο μάρκα για να μεταφέρεται τμηματικά στο κομματικό ταμείο, είπε ότι ο Θ. Τσουκάτος του ζήτησε να διευκολύνει μια ενδοκομματική διακίνηση χρημάτων από κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποτραπεί πιθανό σκάνδαλο και να μη φαίνεται ότι το κόμμα χρηματίζεται από το εξωτερικό. Υποστήριξε ότι μία φορά παρέδωσε χρήματα στον ίδιο τον Τσουκάτο και τα υπόλοιπα τα πήγαινε στο γραφείο του επιχειρηματία Στέλιου Βίου.

Χτες εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο σύμβουλος του εκπροσώπου της εταιρείας «Saic» στην οποία ανατέθηκε το έργο της εγκατάστασης του συστήματος «C4I» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις του εισαγγελέα επικεντρώθηκαν στην αμοιβή των 6,5 εκατ. ευρώ που πήρε για την προμήθεια του συστήματος «C4I». Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία «Saic» ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με την εγκατάσταση του συστήματος «C4I» και όρισε υπεργολάβο της την εταιρεία «Ζήμενς».

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ο Θόδωρος Τσουκάτος. Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας έχει καλέσει να καταθέσουν ως υπόπτους δύο χρηματιστές, προς τους οποίους κατευθύνθηκαν εμβάσματα από δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται ότι διακινούσαν «μαύρα χρήματα» της «Ζήμενς». Την ίδια μέρα θα καταθέσει και ο διαχειριστής off shore εταιρείας που φέρεται να διακινούσε παράνομα εμβάσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ