Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Οπως αναγράφηκε στον ημερήσιο Τύπο, ένα νέο κρούσμα απάνθρωπης συμπεριφοράς, με άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου αυτή τη φορά. Θύμα ένας αλλοδαπός και δράστες αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα αυτό και συνένοχος ο ίδιος ο διοικητής του Τμήματος, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με την ανάκριση, φαίνεται να έδωσε εντολή σε δύο ανθυπαστυνόμους και δύο αστυφύλακες να «πετάξουν» τον σχεδόν αναίσθητο κακοποιημένο αλλοδαπό στα χωράφια. Εκεί τον βρήκε την επόμενη μέρα σε άθλια κατάσταση συμπατριώτης του, ο οποίος και ειδοποίησε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Αργους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι δεδομένες και δεν είναι δυνατό να συγκαλυφτούν με τις «διαθεσιμότητες» των αστυνομικών, που αποδεικνύονται πάντα ότι είναι πρόσκαιρες, μέχρι να ξεχαστεί το περιστατικό και να εμφανιστεί το επόμενο κρούσμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Αντώνης Σκυλλάκος, Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό ποια μέτρα θα πάρει για την απόδοση των πολιτικών και άλλων ευθυνών, καθώς και για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και τη ριζική αλλαγή στον προσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας.

***

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ 200 ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Οι κάτοικοι του Ξηριά Καρπενησίου κοντεύουν να κλείσουν 40ετία που ζουν σε σπίτια (σαν σεισμόπληκτοι), που κατασκεύασε η ΜΟΜΑ στις αρχές της δεκαετίας του '70, με σκεπές από αμίαντο. Ενώ η χρήση αυτού του επικίνδυνου υλικού για την ανθρώπινη υγεία και ζωή έχει απαγορευτεί στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, στο συνοικισμό του Προφήτη Ηλία πάνω από 200 οικογένειες ζουν σε τέτοια σπίτια, ακατάλληλα και ανθυγιεινά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για να αντικατασταθούν άμεσα οι σκεπές των 200 κατοικιών ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της κατοικίας, χωρίς να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.
  • Αν θα χρηματοδοτηθεί άμεσα από τα υπουργεία το ξήλωμα του καρκινογόνου αμίαντου και η κατασκευή κεραμοσκεπής που θα προσομοιάζει και στο περιβάλλον.
  • Αν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων όλων των κατοίκων του συνοικισμού του Προφήτη Ηλία.

***

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών Νομού Μεσσηνίας όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της πόλης, αλλά και εργαζόμενοι στο χώρο, οι οποίοι καλούνται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθουν στη φροντίδα των ασθενών που φιλοξενούνται ή προσέρχονται για θεραπεία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Μπάμπης Χαραλάμπους και Γιάννης Γκιόκας ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Γιατί έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών;
  • Ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την αποκλειστική χρηματοδότηση του ΚΑΦΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πότε ώστε να μπει επιτέλους τέρμα στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση;
  • Θα καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού από μόνιμο προσωπικό και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ