Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πληθαίνουν επικίνδυνα οι τραμπουκισμοί

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την καταδίκη των τρομοκρατικών - εγκληματικών μεθοδεύσεων πλοιοκτήτριας εταιρείας σε βάρος ναυτεργάτη στην Κέρκυρα καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ, την απόδοση ευθυνών καθώς και πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα. Από την καταγγελία του ίδιου του ναυτεργάτη Γιώργου Ρίκα, ο οποίος είναι ναυτολογημένος στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» που επικαλείται η ΠΕΜΕΝ, προκύπτει ότι ο τελευταίος είχε επανειλημμένα επισημάνει στον πλοιοκτήτη σωρεία μηχανικών προβλημάτων, χωρίς να γίνει καμία ενέργεια επίλυσής τους.

Μετά απ' αυτά, ο ναυτεργάτης απαίτησε την αντικατάστασή του και την εξόφληση των δεδουλευμένων του για τους μήνες Μάη - Ιούνη, με αποτέλεσμα ο πλοιοκτήτης να του επιτεθεί με φραστικές ύβρεις. Ο Γ. Ρίκας, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ οι γιοι του πλοιοκτήτη προχώρησαν σε δολοφονική απόπειρα με το αυτοκίνητό τους σε βάρος του. Το αποτέλεσμα είναι ο ναυτεργάτης να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας».

Πέρα από την αγριότητά του, σημειώνουμε το περιστατικό και για έναν ακόμα λόγο. Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι τραμπουκισμοί σε βάρος εργατών που διεκδικούν, Ελλήνων και μεταναστών, από τους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Και επειδή όλα αυτά τα περιστατικά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, οι ευθύνες τη βαρύνουν εξίσου. Για όσους όμως νομίζουν ότι με τέτοιους τραμπουκισμούς θα καταστείλουν τις εντεινόμενες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, ένα πράγμα τους λέμε: Πλανώνται πλάνην οικτράν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ