Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράταση των κινητοποιήσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Ακάθεκτη συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ τις διαδικασίες για την παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων των ΟΛΠ και ΟΛΘ, ανοίγοντας τις πύλες για την εισβολή των πολυεθνικών στα λιμάνια της χώρας. Ηδη για το λιμάνι του Πειραιά έχει αναδειχτεί ως ανάδοχος η κινεζική πολυεθνική εταιρεία μεταφορών «Cosco», ενώ στις 17 του Ιούλη θα συγκληθεί έκτακτα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΠ ΑΕ προκειμένου να προσαρμόσει το καταστατικό του Οργανισμού στα μέτρα της πολυεθνικής.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι των λιμανιών δείχνουν τη διάθεσή τους να αγωνιστούν, παίρνοντας μέρος μαζικά στην αποχή για έκτο μήνα από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου (ΟΜΥΛΕ, Ενωση Λιμενεργατών και άλλες), ταγμένες στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, είναι αναντίστοιχες με τις εξελίξεις σε βάρος των λιμανιών, ενώ με την τακτική τους υπονομεύουν τους αγώνες.

Χτες η διοίκηση της ΟΜΥΛΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή και τον Ιούλη, ενώ προσανατολίζεται στην κήρυξη απεργιών στις 14 - 18 Ιούλη. Πρώτα βέβαια απέρριψε την πρόταση της παράταξης της ΔΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, για κοινό μέτωπο καταρχήν με τους κλάδους εργαζομένων που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ώστε να αναδειχτεί το αίτημα για λιμάνια εξ ολοκλήρου στο δημόσιο, στην υπηρεσία του λαού, και να μην εξυπηρετούνται τα καράβια της «Cosco».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ