Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ»
Επέβαλε πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ.

Αιτία η παρακολούθηση με «χαφιεδοκάμερες» πορείας φοιτητών

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνεται κλέπτουσα οπώρας και από θεματοφύλακας του νόμου, όπως αρέσκεται να αυτοπαρουσιάζεται, τελικά αποδεικνύεται ένας κοινός παραβάτης. Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», γιατί στις 22 Μάρτη 2007, στη διάρκεια φοιτητικού συλλαλητηρίου, οι καμεροχαφιέδες που υποτίθεται τοποθετήθηκαν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, λειτουργούσαν κανονικά παρακολουθώντας τους φοιτητές και στην πορεία που ακολούθησε και μάλιστα παρουσία εισαγγελέων.

Στην απόφαση της Αρχής Προστασίας (7/2008) αναφέρεται ότι οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αιόλου, την ημέρα του συλλαλητηρίου λειτουργούσαν και άλλαζαν κατεύθυνση ανάλογα με τη φορά της πορείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, άλλοι ελεγκτές της Αρχής, οι οποίοι ήταν στην αίθουσα Μέτρων Τάξης στη ΓΑΔΑ, στη Λ. Αλεξάνδρας, διαπίστωσαν ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσαν το συλλαλητήριο και την πορεία της Αρχής Προστασίας, παρουσία δύο εισαγγελέων!

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτη του 2007 απαγορευόταν η λειτουργία των καμερών σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους και μόνο μετά τη γνωστή «εγκύκλιο Σανιδά» τον περασμένο Νοέμβρη έχουμε την πλήρη ασυδοσία στη λειτουργία των καμερών. Επίσης, η Αρχή έχει επιβάλει άλλο ένα πρόστιμο το 2006, ύψους 3.000 ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ., επειδή ελεγκτές της Αρχής διαπίστωσαν ότι οι κάμερες λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ