Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ
Ενεργειακή πολιτική με άξονα τα λαϊκά συμφέροντα

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Μεγαλόπολη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Eνέργειας

«Η πηγή του προβλήματος είναι η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και η παράδοση του φυσικού πλούτου στην υπηρεσία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Οποια πολιτική δύναμη ή φορέας δεν τοποθετείται με σαφήνεια πάνω σε αυτό, κρατά στάση υποκριτική, αποπροσανατολιστική, με στόχο την εξαπάτηση του λαού».

Αυτό τόνισε χτες το βράδυ, από την πλατεία της Μεγαλόπολης, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Κόμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας καθώς και στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου αλλά και στη δημιουργία Χώρου διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο χώρο της ΔΕΗ, που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

«Το ΚΚΕ κρίνει και αξιολογεί - σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος - την ενεργειακή πολιτική με συγκεκριμένα κοινωνικοπολιτικά κριτήρια και με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία του λαού και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Ολες οι υπόλοιπες δυνάμεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, έχουν συμφωνήσει και αποδεχτεί τη στρατηγική που υλοποιεί αυτή την πολιτική. Από τη στιγμή που συμφωνούν με την απελευθέρωση της Ενέργειας και δεν αντιτάχθηκαν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ - άλλωστε είναι αυτοί που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - η εκ των υστέρων συμπάθεια στο λαό της περιοχής που αντιδρά είναι υποκριτική».

Μολύνουν και το αξιοποιούν για κέρδη

«Το δόλωμα για να τσιμπήσει ο λαός στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν το λιγνίτη ως ενεργειακή πρώτη ύλη και να επιβάλουν άλλες λύσεις, πιο επικερδείς για το μεγάλο κεφάλαιο - επισήμανε ο ομιλητής - είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που οι ίδιοι προκάλεσαν. Και αυτό γιατί η χρήση της απορρυπαντικής τεχνολογίας μειώνει την κερδοφορία τους. Ετσι αξιοποιούν ένα υπαρκτό πρόβλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν με την πολιτική τους για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα. Τώρα, επιδιώκουν την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Πάρκου, καθώς το μεγάλο κεφάλαιο θα επιδοτηθεί γι' αυτό, θα πάρει τζάμπα χρήμα δηλαδή, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλισμένη την αγορά της συγκεκριμένης ενέργειας από τη ΔΕΗ ΑΕ, σε πολλαπλάσια μάλιστα τιμή σε σχέση με το λιγνίτη, το κόστος της οποίας θα μετακυλιστεί στις λαϊκές οικογένειες».

Καταλήγοντας τόνισε: «Το ΚΚΕ κρίνει και αξιολογεί την ενεργειακή πολιτική με συγκεκριμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων είναι:

  • Η εξασφάλιση των αναγκών σε φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, η διεύρυνση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
  • Η ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων των περιοχών που σχετίζονται με τις υποδομές της ηλεκτρενέργειας.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ