Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΤΑΣ
Ο ΕΛΓΑ αρνείται να αποζημιώσει την καταστροφή!

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που υφίστανται κάθε φορά οι μικρομεσαίοι αγρότες σχετικά με την καταβολή ακόμη και αυτών των πενιχρών και κουτσουρεμένων αποζημιώσεων στην παραγωγή τους, που έχει υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, είναι μια πάγια τακτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις και τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, καταγραφής και αποζημίωσης.

Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται για άλλη μια φορά στους πορτοκαλοπαραγωγούς της Αρτας. Παρόλο που η σοδειά τους υπέστη έως και 90% ακαρπία, λόγω του παγετού τον περασμένο Φλεβάρη, ο ΕΛΓΑ αρνείται να αποζημιώσει τους παραγωγούς, υποστηρίζοντας πως οι ζημιές προκλήθηκαν προ της ανθοφορίας των δέντρων και αναζητά τα αίτια... Επιπλέον εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν καταβληθεί ακόμη αποζημιώσεις για δέντρα που επλήγησαν από τον παγετό, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. Καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως αυτές οι συνειδητές μεθοδεύσεις, καθυστερήσεις και προφάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που υποστηρίζουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ετσι και οι φυσικές καταστροφές στις καλλιέργειες αξιοποιούνται για τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς όπως στην προκειμένη περίπτωση των πορτοκαλοπαραγωγών της Αρτας. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών στην Αρτα, με 180.000 περίπου τόνους πορτοκαλιών και εσπεριδοειδών παραγωγή το χρόνο, αλλά χωρίς παραγωγή φέτος, διεκδικούν άμεσα αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς, αφού δεν πρόκειται να έχουν εισόδημα και οδηγούνται σε πλήρη καταστροφή, χωρίς εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ