Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αθωωτικό «πόρισμα» για τον εαυτό της

Συγκεκριμένα στοιχεία υπάρχουν για το ΠΑΣΟΚ, ενώ για την κυβέρνηση μόνο φήμες, αποφαίνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Eurokinissi

Αθωωτικό πόρισμα για τον εαυτό της έχει ήδη βγάλει η κυβέρνηση για τις μίζες της «Ζήμενς», ενώ την ίδια στιγμή δε διστάζει να αξιοποιήσει την υπόθεση για να επιτύχει πολλαπλές επιδιώξεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας προφανώς διασφαλίσει ότι δε θα αποδειχθεί ανάμειξη κυβερνητικών στελεχών στις μίζες της «Ζήμενς», εφαρμόζει μια πιο επιθετική τακτική, που συνίσταται στην κατηγορηματική κάλυψη μελών της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα «δείχνει» το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που, σύμφωνα με ατράνταχτα στοιχεία, έχει πάρει χρήματα από τη «Ζήμενς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «φήμες» ό,τι αναφέρεται σε κυβερνητικά στελέχη, ενθαρρύνοντάς τα μάλιστα να ασκούν αγωγές σε ΜΜΕ που αναπαράγουν αυτές τις «φήμες», ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε τους χειρισμούς των οργάνων της δικαστικής εξουσίας που επανειλημμένα έχουν σπεύσει να προδικάσουν ότι η δικαστική έρευνα δεν αφορά σε πρώην ή νυν υπουργούς.

Την ίδια στιγμή, ο κουρνιαχτός της σκανδαλολογίας είναι βολικός για την προώθηση νέων αντιλαϊκών μέτρων (π.χ. αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ, «Καποδίστριας 2», ιδιωτικοποιήσεις, υλοποίηση του αντιασφαλιστικού νόμου και του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε την κατάσταση γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεση «Ζήμενς» ως εξής: «Εχουμε ήδη ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έδωσε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα και φαντάζομαι και στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα όργιο φημών. Σε αυτό το όργιο φημών, το οποίο πέφτει επί δικαίων και αδίκων, δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω, ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνηση». Μάλιστα, ο Θ. Ρουσόπουλος επέκρινε με σκληρά λόγια όσους κινούνται στη σφαίρα των φημών, υποστηρίζοντας ότι «όποιος μετέχει σε αυτή τη διαδικασία, απλώς ισοπεδώνει το πολιτικό σκηνικό», ενώ «δημιουργεί ένα κλίμα ανησυχίας, ένα κλίμα απαξίωσης της πολιτικής ζωής σε όλους τους Ελληνες πολίτες».

Επίσης ο εκπρόσωπος διέψευσε χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο γαλάζιος υπουργός είχε συνταξιδέψει με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Ζήμενς» στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκο με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Γερμανία τον Ιούνη του 2005. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος, καλώντας όποιον έχει συγκεκριμένα στοιχεία να τα δώσει στις δικαστικές αρχές και τη δημοσιότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Λ. Ζαγορίτης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του Θ. Τσουκάτου ότι τα όσα έκανε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ τα έκανε και η ΝΔ: «Ο κ. Τσουκάτος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια», είπε και περνώντας στην αντεπίθεση συμπλήρωσε: «Προς το παρόν εκείνο, το οποίο πρέπει να κάνει, είναι να απολογηθεί με πληρότητα και να πει όλη την αλήθεια στις Ανακριτικές Αρχές. Να αφήσει τι κάνουν οι άλλοι και να μας πει τι έχει κάνει ο ίδιος». Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία εμπλοκή» της ΝΔ στις μίζες της «Ζήμενς».

«Η υπόθεση της Siemens αποτελεί χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το τοπίο», υποστήριξε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Γ. Τραγάκης, επαναφέροντας την πρότασή του «να διπλασιάσουμε την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα και να απαγορεύσουμε την οποιαδήποτε άλλη εισροή χρήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ