Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Είναι κακό το μπλέξιμο»!

Δεν ήξερα ότι το «ου μπλέξεις» είναι η 13η εντολή, (α, ρε Μωυσή, πόσα απ' αυτά που σ' εκμυστηρεύτηκε ο Κύριος, μας έκρυψες...), μέχρι που το άκουσα από τον συνήγορο Κατσαντώνη. Δεν κατάλαβα με ποιον έμπλεξε ο Θέμος. Με την κυρία που πρωταγωνιστεί στο περιβόητο dvd, με κάποιο από τα κορίτσια του «ΟΛΑ», με τον Ανδριανό, ή με τον Μάκη, με τον οποίο είχαν μπει μαζί στην μπανιέρα; Σε κάθε περίπτωση, όμως, πιστεύω ότι, πράγματι, το «μπλέξιμο είναι κακό». Κι όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη συζυγική σχέση, όπου, δεν το συζητάμε, «αν μπλέξεις, δεν ξεμπλέκεις». Κακό είναι το μπλέξιμο και στην πολιτική. Διότι, μη νομίζετε ότι οι πολιτικοί που, κατά καιρούς, κατηγορούνται ότι ενέχονται σε πολλά και διάφορα σκάνδαλα, θέλουν και τα κάνουν όλα. Πολλοί μπλέκονται χωρίς να το θέλουν και δίχως να το καταλαβαίνουν.

Να, πάρτε για παράδειγμα όσους κατηγορούνται για τα «αλισβερίσια» με τη «Ζήμενς». Ηξερε ο Τσουκάτος ότι ήταν επιλήψιμο αυτό που έκανε; Πήγε και πήρε λεφτά από τη «Ζήμενς» για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, έμπλεξε χωρίς να το καταλάβει και, τώρα, πάει να βρει τον μπελά του. Μπλεγμένος βρέθηκε και ο Κυριάκος. Το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και υπουργός της ΝΔ, επειδή συνταξίδευσε με στέλεχος της εταιρείας. Και πολλούς από τους άλλους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που μπορεί, προσεχώς, να εμφανιστούν σαν αναμειγμένοι σ' αυτό ή και σε άλλα σκάνδαλα, μάλλον θα τους έμπλεξαν. Γιατί, δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν πολιτικοί που είναι της αρπάχτρας και της λαμογιάς.

Το μπλέξιμο φταίει και για πολλά άλλα που συμβαίνουν και για τα οποία, εύκολα, η ευθύνη φορτώνεται στα κόμματα και στους πολιτικούς. Φταίνε, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης και ο Φώλιας για την έκρηξη της ακρίβειας; Αυτοί ανεβάζουν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές; Εμπλεξαν με τους κερδοσκόπους και τους μεσάζοντες και δεν μπορούν να τους κάνουν ζάφτι. Φταίει ο Παπανδρέου που το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για αύξηση ενός ευρώ στα μεροκάματα των εργαζομένων; Εμπλεξε με τον Παναγόπουλο και τον Δασκαλόπουλο που τον παρέσυραν, είχε και στο μυαλό του πώς θα ξεμπλέξει από τον Σημίτη και τον Βενιζέλο και την πάτησε.

Γι' αυτό σας λέω: «Είναι κακό το μπλέξιμο». Για όσα κακά συμβαίνουν στη χώρα μας δε φταίνε ούτε οι πολιτικοί των κυβερνητικών κομμάτων, αλλά ούτε και το σύστημα διακυβέρνησης. Υπάρχουν κάποιες «άτυχες συγκυρίες», κάποιες «κακές στιγμές», κάποια «ανθρώπινα λάθη», βρε αδελφέ, που, δυστυχώς, δεν μπορούν, πάντα και παντού, να αποφευχθούν κι, εν πάση περιπτώσει, πολλά μπορούν να διορθωθούν εκ των υστέρων. Κι όσοι, όπως οι κομμουνιστές, υποστηρίζουν πως «το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο και παράγει βρώμικους πολιτικούς», είναι, τουλάχιστον, άδικοι, αν όχι και κακόβουλοι...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ