Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Επικαλείται ... το «τεκμήριο της αθωότητας»!

Εχοντας προφανώς διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να αποδειχθεί κάτι σε βάρος των υπουργών της...

Eurokinissi

Το ...«τεκμήριο της αθωότητας» επικαλείται τώρα η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί την εμπλοκή υπουργών της στις μίζες της «Ζήμενς», αλλά και να υποβαθμίσει την πολιτική ουσία της υπόθεσης και άρα και τις δικές της πολιτικές ευθύνες.

Ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας, επιμένει να χαρακτηρίζει φήμες τα όσα «αποκαλύπτονται» για την εμπλοκή υπουργών στις «συναλλαγές» της γερμανικής εταιρείας, προεξοφλώντας ότι δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα παράνομο σε βάρος τους. Η θέση αυτή ενισχύεται και από τις «διαρροές» της εισαγγελίας ότι η χτεσινή άσκηση ποινικής δίωξης δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε χτες να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα την τακτική των υπουργών που «δε βγαίνουν» δημόσια να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου μάλλον ευνοϊκά αντιμετωπίζει τον εκφυλισμό της υπόθεσης με τις μίζες της «Ζήμενς» σε υπόθεση που εξαντλείται γύρω από ένα ταξίδι ενός υπουργού...

Ο Θ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε φήμες τα όσα ειπώθηκαν και γράφηκαν για το ταξίδι του Μιχ. Λιάπη στη Γερμανία, αναφέροντας μάλιστα ότι και από την έρευνα που έχει κάνει η κυβέρνηση δεν προκύπτει διασύνδεση με τη «Ζήμενς».

«Με φήμες δε γίνεται πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι του υπουργού Πολιτισμού, ενώ περνώντας στην αντεπίθεση ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, «δημιούργησαν φήμες που άγγιξαν πρόσωπα και αποδεικνύεται από την έρευνα και των δημοσιογράφων ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», είπε, αφήνοντας υπαινιγμούς για τον Γ. Καρατζαφέρη. «Και από την έρευνα της κυβέρνησης αυτό αποδεικνύεται», συμπλήρωσε. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν ο Μιχ. Λιάπης έχει σχέση ή όχι με το συγκεκριμένο ταξίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «γνωρίζουν όλοι πολύ καλά τι έχει συμβεί» και συμπλήρωσε: «Αν απαντήσω σε τέτοιο ερώτημα, από εδώ και πέρα θα πρέπει να απαντώ γιατί στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής έτυχε να βρίσκεται, σε κάποιο χρονικό σημείο, σε περιοχή ίδια με άλλο πρόσωπο, που ενδεχομένως ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι λογική Μεσαίωνα και δε θα συμμετάσχω». Σε ερώτηση γιατί δεν απαντά ο ίδιος ο Μ. Λιάπης, ώστε να μην υπάρχουν φήμες, ο Θ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «τρεις τέσσερις αιώνες πριν, έγινε μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση για το τεκμήριο της αθωότητας». Αναφορικά με την πρόταση του γαλάζιου βουλευτή Π. Τατούλη να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις που υπογράφηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη «Ζήμενς», είπε πως «όταν θα γίνει εξεταστική επιτροπή, αν κριθεί να γίνει από τη διακομματική σύστασή της, θα γίνει»...

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Β. Μεϊμαράκης, εκτιμώντας μάλιστα ότι «δεν κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα» από την υπόθεση της «Ζήμενς». Σε δηλώσεις που έκανε χτες, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε με τη σειρά του επιλεκτικές διαρροές και φήμες τα όσα λέγονται για το ταξίδι του γαλάζιου υπουργού στη Λειψία, αλλά συμπλήρωσε ότι «περιμένουμε, εφόσον κάποιοι λένε ότι έχουν στοιχεία, να δοθούν τα στοιχεία. Από τη στιγμή που τα στοιχεία δοθούν, τότε βεβαίως θα υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ