Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απόψε στον «902» TV

Με την ασθένεια της αρθρίτιδας, που προσβάλλει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, θα ασχοληθεί η σημερινή εκπομπή της τηλεόρασης του «902» «Εις υγείαν», ενώ στις 22.00 θα προβληθεί η ενδιαφέρουσα εκπομπή για το σοσιαλισμό.

Συγκεκριμένα, στις 18.00, θα προβληθεί η εκπομπή «Εις Υγείαν». Η αρθρίτιδα είναι μία ασθένεια που προσβάλλει - σε κάποιο βαθμό - σχεδόν όλους τους ανθρώπους από την ηλικία των 50 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται περισσότερο από τους άνδρες, ιδιαίτερα από οστεοαρθρίτιδα και, όπως αναφέρουν οι στατιστικές, 50 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από την αρρώστια αυτή. Στη χώρα μας περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα ή το 29,6% του πληθυσμού υποφέρει από κάποια ρευματική πάθηση.

Τα αρθριτικά είναι μία αρρώστια που εμφανίζεται κυρίως στις αρθρώσεις στο αρχικό στάδιο, αλλά με τον καιρό μπορεί να προσβάλει και τα κύρια όργανα του σώματος. Σε ό,τι αφορά στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων, είναι ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι δεν υπάρχει θεραπεία και πως τίποτε δεν μπορεί να γίνει για τις παθήσεις αυτές. Η αντίληψη αυτή είναι ωστόσο αβάσιμη και λανθασμένη, καθώς σήμερα υπάρχουν μεγάλες θεραπευτικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων.

Η Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ασθένεια, με τον ρευματολόγο Δημήτρη Καρρά.

Στις 22.00 θα προβληθεί σε επανάληψη η εκπομπή «Σοσιαλισμός, η αναγκαιότητα της εποχής μας». Η εκπομπή για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τις ανατροπές και τις αιτίες, τη σοσιαλιστική διέξοδο από τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με τους Κύριλλο Παπασταύρου, υπεύθυνο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και τα μέλη της Ιδεολογικής Επιτροπής Βασίλη Οψιμο και Αποστόλη Παππά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ