Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση σήμερα στην Καβάλα

Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, για την ακρίβεια και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με κεντρικά συνθήματα «Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» και «Ταξική συσπείρωση και δράση τώρα», η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ζητήματα αιχμής την ακρίβεια, τις κλαδικές συμβάσεις, το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, που υλοποιούν το κεφάλαιο και τα κόμματά του, με τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

«Η αντιλαϊκή πολιτική επιδεινώνει διαρκώς τη ζωή μας» σημειώνει το ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα, «οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες για τα δεινά των εργαζόμενων» αφού ανάμεσα σε άλλα «είναι αυτοί που υπογράφουν την απαράδεκτη σύμβαση του 1 ευρώ την ημέρα, της διεύρυνσης της μερικής απασχόλησης και των απολύσεων, "αρκεί να είναι αιτιολογημένες"».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και στις παρατάξεις που την απαρτίζουν, αφού, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, «συρρίκνωσαν τη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, διαγράφοντας σωματεία και συνδικαλιστές, προσπαθούν με Λουδοβίκεια στάση και μηνύσεις να απαντήσουν στις αντιδράσεις όλων αυτών που διαμαρτύρονται, κατάντησαν το Εργατικό Κέντρο κλαμπ "ολίγων και εκλεκτών"».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος των ταξικών δυνάμεων. Να διεκδικήσουν, ανάμεσα σε άλλα, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ