Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

Εντείνεται η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων όπως φαίνεται και από τη διαδικασία προανάκρισης στα σχολεία του Αγ. Δημητρίου, κατά την οποία οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι γονέων καλούνται να καταδώσουν τα παιδιά τους που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου. Υπενθυμίζεται ότι παραμονές εξετάσεων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων και κάποιων Γυμνασίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, πληροφορήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα ότι καλούνται, με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών, και μετά από μήνυση του Ζάχου Χατζηφωτίου, να κατονομάσουν τους μαθητές που το φθινόπωρο του 2007 «διατάραξαν την οικογενειακή ηρεμία», κάνοντας κατάληψη στα σχολεία τους.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία διώξεων ζήτησε χτες η ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, αφού, όπως κατήγγειλαν, η αναφορά είχε κατατεθεί από τον ιδιώτη στο υπουργείο και στη συνέχεια από εκεί προωθήθηκε στον εισαγγελέα. Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι αν προχωρήσει αυτή η διαδικασία, η οποία ξεκινά μεν από την περιοχή του Αγ. Δημητρίου, αλλά αναφέρεται σε όλο το Λεκανοπέδιο, θα ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση των αγώνων.

Σημειώνεται ότι Ερώτηση για το θέμα στη Βουλή είχαν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών.

Χτες, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αναφέρθηκαν και στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το επόμενο σχολικό έτος, επισημαίνοντας ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ότι αν τηρηθεί κατά γράμμα, όλα θα λειτουργήσουν κανονικά στα σχολεία, τη στιγμή που απουσιάζει η πολιτική βούληση για την αναβάθμιση της ποιότητας των συντελεστών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως επισήμαναν. Η εγκύκλιος εντάσσεται στις διάφορες κινήσεις που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας, στρώνοντας το έδαφος για την «αξιολόγηση» του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ