Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θέλουν τους εκπαιδευτικούς συνένοχους

Συνεργασία με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητά η «Μορφωτική και Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία», την οποία συγκροτούν οκτώ επιχειρηματικοί όμιλοι που παρεμβαίνουν στην εκπαίδευση με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την «Πρωτοβουλία», την οποία συγκροτούν τα ιδρύματα Ευγενίδου, Κωστόπουλου, Λαμπράκη, Λεβέντη, Νιάρχου, Εθνικής Τράπεζας, Μποδοσάκη και Ωνάση, αναγορεύοντας έτσι τις επιχειρήσεις σε συνεργάτες της κυβέρνησης ως προς την άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής και το μεγάλο κεφάλαιο σε ανοιχτό ρυθμιστή της αντιδραστικής προσαρμογής της Παιδείας στις ανάγκες της κερδοφορίας του.

Τώρα, η Πρωτοβουλία απευθύνεται προς τη ΔΟΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι θεωρούν καταλυτική για την επιτυχία της προσπάθειάς τους, την ενημέρωση των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας. Με άλλα λόγια, θέλουν τους εκπαιδευτικούς συνένοχους στην εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή ζήτησε να καταγγείλει η Ομοσπονδία την προσπάθεια εμπλοκής των ιδιωτικών συμφερόντων στην Παιδεία. Το θέμα θα συζητήσει το ΔΣ της ΔΟΕ στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ