Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Ανοιχτά μαγαζιά και την Κυριακή

Εργατικό Κέντρο και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλουν την Περιφέρεια

Την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας και την υιοθέτηση εξαντλητικών ωραρίων σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και υπαλλήλων που εργάζονται σε καταστήματα της Λευκάδας μεθοδεύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Πατώντας σε σχετικό αίτημα του Εμπορικού - Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λευκάδας και με πρόσχημα την «ανάγκη εξυπηρέτησης των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές» αποφάσισε έως τις 30 Σεπτέμβρη να λειτουργούν τα καταστήματα - ακόμη και αυτά των τροφίμων σε αυστηρά οριοθετούμενες τουριστικές περιοχές - την Κυριακή και τις αργίες με ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Ουσιαστικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει να υλοποιήσει με τις αρμοδιότητες που της αναλογούν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που επιδιώκει το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, τη διαμόρφωση εξαντλητικών και απάνθρωπων ωραρίων για την παραπέρα κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Πολιτική που πλήττει και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, οι οποίοι ενώ βιώνουν όλο και πιο έντονα τον οικονομικό στραγγαλισμό - αφανισμό από τη δράση των πολυεθνικών και δίνουν μάχη για την επιβίωση, εξωθούνται να κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά τους 7 μέρες την εβδομάδα. Ολη μέρα, χωρίς ανάπαυση κυνηγώντας ψίχουλα από την πίτα που νέμονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σε αυτήν την προκλητική απόφαση, η οποία βάζει «ταφόπλακα» στην κυριακάτικη αργία, οδηγώντας στην πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας κρατά «σιγήν ιχθύος» για το ζήτημα αυτό, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολίτικής που επιδιώκει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ