Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΟΥΒΑΣ
Απαιτούν υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Συγκέντρωση χτες στο χώρο συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Στην Ηλιούπολη σήμερα η σκυτάλη των κινητοποιήσεων

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, αλλά και επαναλειτουργία του παραρτήματος του ΙΚΑ στη Γούβα και ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου απαίτησαν κάτοικοι και μαζικοί φορείς της Γούβας με συγκέντρωση χτες το απόγευμα έξω από το χώρο συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το τοπικό Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Ενωση Συλλόγων Γονέων 2ου Διαμερίσματος και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων 13ο Γυμνάσιο, 13ο Λύκειο, 123ο Δημοτικό, 91ο Δημοτικό, που έχουν ξεκινήσει πολύμορφη δράση για τα ζητήματα της Υγείας.

Στο πλευρό των κατοίκων και μαζικών φορέων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους αγώνες τους για το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρενέβη στη συνεδρίαση του 2ου Διαμερίσματος, όπου ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος και η παράταξη της ΝΔ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τη συζήτηση σε γραφειοκρατικά και διαχειριστικά ζητήματα, παρουσιάζοντας, αντί των αναγκαίων αγώνων για την Υγεία, επιστολές που έχουν στείλει στην πολιτεία για τα ζητήματα της Υγείας.

Από την πλευρά τους κάτοικοι και φορείς υπογράμμισαν ότι δε νοείται το διαμερισματικό συμβούλιο να μη βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, να ασχολείται με διαχειριστικά ζητήματα και να μη βάζει την ουσία των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Σήμερα στην Ηλιούπολη

Τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις για την Υγεία παίρνει σήμερα Πέμπτη το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων της Ηλιούπολης, που διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώου (πρώην Φλέμιγκ). Σήμερα και τις επόμενες μέρες συνεχίζονται και οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ στους παρακάτω χώρους:

  • Στην ιδιωτική Υγεία: Τη Δευτέρα 7/7 στο «ΙΑΣΩ», Τετάρτη 9/7 στο «Υγεία», Δευτέρα 14/7 στο «Μητέρα».
  • Στις υπηρεσίες: Σήμερα Πέμπτη 3/7 σε Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου και καθαρίστριες Πολυτεχνείου, ξενοδοχείο «Νοβοτέλ».
  • Στους ΟΤΑ: Σήμερα Πέμπτη 3/7 στην Καισαριανή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ