Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστασία δασών μετά τις... φωτιές!

Η προστασία των δασών γίνεται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές! Το εξωφρενικό αυτό γεγονός, για το οποίο ακέραια την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις, αποδεικνύεται, δυστυχώς, κάθε χρόνο, αφού ο αντιπυρικός προγραμματισμός και σχεδιασμός δεν υλοποιείται πριν την αντιπυρική περίοδο - όπως θα έπρεπε - αλλά στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ». Το δασαρχείο Θηβών προχωρά σε διαγωνισμό με θέμα «Συντήρηση Δασικού Οδικού Δικτύου Περιοχής Δασαρχείου Θηβών για το 2008», στις ...8 Ιούλη 2008! Κι αυτό, όταν την 1η Ιούλη, έπιασε φωτιά στο Μοσχοπόδι Θήβας. Ο διαγωνισμός αυτός είναι ύψους 103.500 ευρώ και θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πριν την αντιπυρική περίοδο.

Η ευθύνη βαραίνει απόλυτα την κυβέρνηση, η οποία καθυστέρησε να εγκρίνει τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει απ' τον περασμένο Μάρτη. Στην ίδια κατεύθυνση, η δημοπρασία με θέμα «Βελτίωση - Διάνοιξη Δασικής Οδού από δρόμο Μεταξά μέχρι Σταμάτα ΔΔ Στεφάνης Δήμου Δερβενοχωρίων, του έργου Προστασία - Πρόληψη Πυρκαγιών Περιοχών Ευαγγελιστρίας - Δερβενοχωρίων», πραγματοποιήθηκε μόλις την 1η Ιούλη!

Η καθυστέρηση αυτή, όμως, δε γίνεται για πρώτη φόρα. Και πέρσι, όπως είχε αποκαλύψει και πάλι ο «Ρ», λίγο μετά την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στις 3/7/2007, στο δασαρχείο Θηβών διεξαγόταν διαγωνισμός για τη «συντήρηση δασικού οδικού δικτύου και δασικού συμπλέγματος Δερβενοχωρίων».

Η πρακτική αυτή, αποτελεί συνέχεια της ανύπαρκτης πολιτικής για την προστασία των δασών που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, παλιότερα, όσο και της ΝΔ, σήμερα. Η ευθύνη για την έλλειψη πρόληψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως και τα εκατοντάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, κάθε χρόνο, βαραίνουν αποκλειστικά τις κυβερνήσεις αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ