Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚ ΚΕΪΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Εκφοβισμός και συμφέροντα

ΚΑΡΤΑΓΚΕΝΑ.--

Ούτε 24 ώρες δεν έμεινε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέιν στην Κολομβία πριν αναχωρήσει χτες το απόγευμα για το Μεξικό όπου αναμένεται να συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Φελίπε Καλδερόν και να επικεντρωθεί σε θέματα εμπορίου αλλά και της παράνομης μετανάστευσης.

Στόχος του ταξιδιού του Μακ Κέιν στην Κολομβία ήταν να προωθήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κολομβία, συμφωνία την οποία η Γερουσία των ΗΠΑ έχει μπλοκάρει, θεωρώντας ότι με αυτήν θα χάσουν οι Αμερικανοί πολίτες τις θέσεις εργασίας τους. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που ο 4ος στόλος των ΗΠΑ εμφανίζεται απειλητικός στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές συναντήθηκε με τον αντιδραστικό Πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε όπου εξήρε τις προσπάθειές του για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ένοπλου αντάρτικου. Ταυτόχρονα, επειδή στην ταλαιπωρημένη αυτή χώρα είναι απροκάλυπτες οι διώξεις λαϊκών αγωνιστών, ψέλλισε προς τον Πρόεδρο Ουρίμπε ότι πρέπει να «βελτιώσει την πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης». Φυσικά, ο Μακ Κέιν δεν παρέλειψε να συναντηθεί με υπουργούς και επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ