Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Η γερμανική «Ζήμενς» ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει το 4% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περίπου 17.200 εργαζόμενους, εξαιτίας της λεγόμενης οικονομικής ύφεσης, δημοσίευσαν γερμανικές εφημερίδες.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερα ωράρια και αντιδρώντας στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οπως σημείωσαν οι απεργοί, αν οι εργοδότες δεν υποχωρήσουν τότε η απεργία θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει και άλλες πόλεις της χώρας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση εναντίον ελικοπτέρου των κατοχικών δυνάμεων με εκτόξευση χειροβομβίδας πραγματοποιήθηκε χτες κοντά στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα ο πιλότος να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση, πριν το αεροσκάφος τυλιχτεί στις φλόγες.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Πάνω από 70 νεκροί είναι ο απολογισμός συγκρούσεων στο νότιο Τσαντ μετά τη σύλληψη ενός μουσουλμάνου ιερωμένου, που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής στο Κούνο, μεταξύ των οποίων 68 ισλαμιστές και τέσσερις από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Αχμάτ Μαχάματ Μπασίρ.

ΚΑΣΜΙΡ.-- Εξακολουθούν οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή του ινδικού Κασμίρ, στην περιοχή των Χιντού Τζαμνού. Οι ινδικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά και την τρίτη μέρα επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις μελών της φυλής Χιντού, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, μετά από διαδηλώσεις μουσουλμάνων που κατοικούν στην περιοχή να ακυρώσει τη διάθεση γης σε συμβούλιο της φυλής που διοικεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τέχνης των Χιντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ