Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική και τους βαστάζους της

Συγκέντρωση και πορεία χτες στην Καβάλα για την ακρίβεια και τις κλαδικές Συμβάσεις

Με συγκέντρωση χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας και με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ καταδίκασαν την αντεργατική πολιτική, που υλοποιούν το κεφάλαιο και τα κόμματά του, με τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ανέδειξαν τα αιτήματα του ταξικού κινήματος για ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από την κεντρική πλατεία μέχρι το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, στην είσοδο του οποίου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ - ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ». «Η αντιλαϊκή πολιτική επιδεινώνει διαρκώς τη ζωή των εργαζομένων, επεκτείνονται διαρκώς οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανασφάλιστη δουλειά, η ανεργία, η φτώχεια, αυξάνονται τα όρια ηλικίας και χειροτερεύουν συνολικά οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ενώ ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται η Υγεία και η Παιδεία», τόνισε στην ομιλία του ο Χρήστος Ραζάκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας.

Κατήγγειλε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι συνυπεύθυνες, όπως υπογράμμισε, για τα δεινά των εργαζόμενων. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ίδια είναι και η στάση του προέδρου και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, που επέλεξαν το δρόμο του συμβιβασμού και της εργασιακής ειρήνης και όχι της ταξικής πάλης, που επιδίδονται σε σεμινάρια και κοινωνικούς διαλόγους, που συρρίκνωσαν τη δύναμη του εργατικού κέντρου, διαγράφοντας σωματεία και συνδικαλιστές.

Στάσεις εργασίας στη ΜΙΝΕΡΒΑ

Μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ελαιουργοσαπουνοποιίας ΜΙΝΕΡΒΑ. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τις στάσεις εργασίας τους ανά βάρδια, ενώ όπως ξεκαθαρίζεται σε δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσής τους «σε περίπτωση που η εταιρεία δεν έρθει για συζήτηση και ικανοποίηση του πλαισίου, από τη Δευτέρα θα συνεχίσουμε με κλιμάκωση της κινητοποίησής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ