Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εξετάζονται επιπλέον μέτρα κατά των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Υπέρ της «σκλήρυνσης» των μέτρων κατά των Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «που διαπράττουν επιθέσεις κατά Ισραηλινών», τάχθηκε ο Εχούντ Ολμέρτ, μία μέρα μετά από τους τρεις νεκρούς και τους 45 τραυματίες που άφησε πίσω του νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του οδηγώντας έναν εκσκαφέα. Ο Ολμέρτ επρόκειτο να συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, και την υπουργό Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, για να συζητήσει το θέμα.

Σύμφωνα με διαρροές, επί τάπητος θα τεθεί πρόταση επανάληψης της τακτικής της κατεδάφισης σπιτιών δραστών επιθέσεων, πρακτική που εγκαταλείφθηκε το 2005, επειδή ο ισραηλινός στρατός έκρινε ότι δε λειτουργεί ανασταλτικά. Ηδη, συζητάται και το ενδεχόμενο να αφαιρείται από όλη την οικογένεια των δραστών η ισραηλινή υπηκοότητα, που οι περίπου 250.000 Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ διαθέτουν, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται σημαντικά η μετακίνησή τους, η λήψη επιδομάτων, αλλά και η εύρεση εργασίας, σε αντίθεση με τους Παλαιστινίους της Δ. Οχθης.

Μια τρίτη πρόταση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χάιμ Ραμόν, που τάχθηκε υπέρ της αποκοπής των αραβικών γειτονιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ διά του διαχωριστικού τείχους. Κατά τον Ραμόν, οι περιοχές αυτές δεν ήταν ποτέ Ιερουσαλήμ, και δε θα γίνουν, οπότε μπορούν να «περάσουν» στη Δ. Οχθη.

Νέα εμπλοκή στη Γάζα

Αλλη μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε, χτες, από τη Λωρίδα της Γάζας στο Νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Την είδηση δεν επιβεβαίωσε η παλαιστινιακή πλευρά. Παρ' όλα αυτά, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα κλείσει, για άλλη μια φορά, σήμερα τα τρία εμπορικά μεθοριακά περάσματα της περιοχής (Κάρνι, Σούφα, Ναχάλ Οζ) ως αντίποινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ