Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Ανακοίνωση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

«Οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ παίρνουν μέρος σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες απειθαρχώντας σε όλες αυτές τις απαγορεύσεις και επιλέγοντας οι ίδιες τους υποψηφίους τους, ανεξαρτήτως από το βαθμό ή τον κλάδο». Την ξεκάθαρη αυτή αγωνιστική θέση παίρνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, ενάντια στις απαγορεύσεις που διέπουν τον τρόπο ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ), αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τα ΥΣ είναι πενταμελή (τρεις διορισμένοι από τον περιφερειάρχη και δύο αιρετοί των εργαζομένων) κρατικά όργανα και αποφασίζουν για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Το θεσμικό πλαίσιο που τα διέπει είναι αντιδημοκρατικό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει το δικαίωμα της υποψηφιότητας.

Απέναντι σε αυτές τις απαγορεύσεις οι ταξικές δυνάμεις δηλώνουν απειθαρχία και ότι θα επιλέξουν τους υποψηφίους τους, ανεξαρτήτως από το βαθμό ή τον κλάδο. Αλλά και ότι «οι αιρετοί που εκλέγονται στα ΥΣ από τις ταξικές δυνάμεις δεν τηρούν καμία εχεμύθεια, δημοσιοποιούν τα τεκταινόμενα μέσα στα ΥΣ και αποκαλύπτουν τις πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες στις επιλογές των προϊσταμένων, καθώς και στις οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσιακές μεταβολές που πραγματοποιεί η κυβερνητική πλειοψηφία των ΥΣ σε συμπαιγνία πολλές φορές με τους αιρετούς που πρόσκεινται στα δύο μεγάλα κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ